Post en Pakket

Post en Pakket

Hoza heeft een jarenlange ervaring met het ontwikkelen en produceren van rolcontainers voor de post- en pakketmarkt.

Al sinds de jaren ’70 heeft Hoza ervaring met de ontwikkeling en productie van rolcontainers voor diverse Europese post- en pakketbedrijven. Of men nu werkt met manuele- of geautomatiseerde processen: Hoza heeft in een continue dialoog met haar klanten al vele projecten positief afgerond. Uitdagingen op basis van gewicht, efficiency, ergonomie of robuustheid? Door het toepassen van alternatieve materialen als aluminium, kunststof, hoogwaardig staal of een combinatie van dit alles, bieden wij altijd een (klantspecifieke) oplossing. Ook onze kennis, ruime ervaring en moderne productiefaciliteit dragen daaraan bij.

Groei in pakketverwerking door online koopgedrag

Doordat het online koopgedrag van de consument explosief groeit, stijgt ook de groei in de pakketverwerking. Bij dit koopgedrag valt op dat de orderomvang van online bestellingen vaak klein is en men de producten graag binnen de kortst mogelijke tijd wil ontvangen. Doordat pakketbedrijven het serviceniveau hoog in het vaandel hebben, zien wij een behoorlijke toename in het aantal aanvragen binnen deze branche.

Daarbij is het voor de consument belangrijk om de bestelde producten te volgen. Juist voor pakketbedrijven is het belangrijk om te weten waar de rolcontainers zich bevinden.

Circulaire economie

Hoza vindt het erg belangrijk om een bijdrage te kunnen leveren aan een beter milieu. Dat houdt in dat wij niet alleen aandacht besteden aan duurzame productieprocessen, maar ook aan de afvoer van materialen die niet meer in het productieproces toegepast kunnen worden. Hergebruik van de steeds schaarser wordende grondstoffen draagt hieraan bij. Wij hebben gekozen voor een structurele benadering betreffende het milieubeleid en zijn daarom sinds juli 2011 ISO 14001 gecertificeerd.

Retourtransport binnen de post- en pakketbranche

Naast de transporten tussen de diverse sorteercentra waarbij de pakket of briefpost in rolcontainers is geladen, heeft de post- en pakketbranche te maken met retourstromen. Dit kunnen retour genomen goederen zijn, maar ook de rolcontainers waarin de pakketten aangeleverd zijn. Om de retourtransporten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, wordt er binnen binnen de post- en pakketbranche veelal gebruik gemaakt van ruimtebesparende nestbare  rolcontainers. Hierdoor zijn er niet alleen minder vervoersbewegingen nodig. Ook verloopt het hele proces efficiënter en het is beter voor het milieu.

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen de post- en pakket branche? Neem contact op!

Bakkenwagen ('Crate trolley')
Europack®
Laadplatform
RoCo
Rx3G