Retail

Rolcontainers voor de Retail

De retail industrie kan niet zonder rolcontainers: onze 24-uurs economie vraagt om een voortdurende aanvoer van goederen.

De retailbranche is sterk afhankelijk van rolcontainers en onze 24-uurs economie vraagt om een voortdurende aanvoer van goederen. Hoza produceert verschillende soorten rolcontainers, geschikt voor de retailbranche. Naast de nestbare A-frame rolcontainers  worden de demontabele 2- en 3-heks rolcontainers nog steeds veel gebruikt. Hoza levert deze retail rolcontainers sinds jaar en dag aan verschillende bedrijven in binnen- en buitenland.

Hoza binnen de retail branche

Door steeds meer leveringen buiten de openingstijden in stedelijke gebieden, is het reduceren van geluid tijdens het laden en lossen nog belangrijker geworden. Wielkeuze speelt hierbij een belangrijke rol en daarnaast zijn er andere geluidsreducerende oplossingen zoals kunststof buffers, die ervoor zorgen dat de metaaldelen elkaar niet raken.

Naast deze geluidsreducerende oplossingen werkt Hoza met lichte materialen. Dit zorgt niet alleen voor ergonomische voordelen, maar het reduceert ook de CO2 uitstoot en zal tevens de actieradius vergroten bij het gebruik van elektrische voertuigen.

Retourtransport binnen de retail branche

Naast de aanlevering van (verse) producten binnen de retailbranche, hebben de distributiecentra ook te maken emballage- en retourstromen. Naast onder andere het standaard fust- en verpakkingsmateriaal, komen ook de rolcontainers weer retour. Om de retourtransporten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, wordt er binnen de retailbranche steeds meer gebruik gemaakt van zowel nestbare- als demontabele rolcontainers. Een andere motivatie om voor een ruimtebesparende oplossing te kiezen, is de beperkt aanwezige ruimte in de winkelmagazijnen.

Circulaire economie

Het is belangrijk dat we afzien van onze lineaire economie en streven naar een circulaire economie: een economisch systeem waarin grondstoffen en producten zo veel mogelijk opnieuw worden gebruikt. Naast het optimaal recyclen van afvalstromen, draagt Hoza haar steentje bij door gebruikte rolcontainers bijvoorbeeld weer een tweede leven te geven. Na een uitgebreide controle zijn deze kwalitatief goede rolcontainers weer prima te gebruiken.  Daarnaast verhuren wij rolcontainers die zowel binnen de retail als diverse andere branches inzetbaar zijn.

(deels) Geautomatiseerde distributiecentra

Groei in het aantal online verkopen, ruimtegebrek, dreigende personeelstekorten en capaciteitsverbeteringen zijn redenen voor meerdere Europese retailbedrijven om een geautomatiseerd distributiecentrum te overwegen. Ook in deze geautomatiseerde processen biedt Hoza de (klantspecifieke) oplossing voor de retailbranche.

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen de retail? Neem contact op!

Demontabele rolcontainer ('Basic' 2-heks)
Demontabele rolcontainer ('Basic' 3-heks)
Demontabele rolcontainer ('Basic' 4-heks)
Europack®
Flexo nestbare rolcontainer
Retail Rolcontainer 2.0 ('RRC 2.0' 2-heks)
Retail Rolcontainer 3.0 ('RRC 3.0' 3-heks)