Reparatie en onderhoud

Reparatie en onderhoud

Hoza verricht onderhoud aan en reparatie van rolcontainers en andere logistieke dragers om de levensduur van de middelen te verlengen.

De rolcontainer is een essentieel middel in de logistieke keten. Het is daarom van belang om tijdig onderhoud uit te voeren en defecte rolcontainers te herstellen. Zo blijven (interne) processen optimaal en efficiënt lopen. Met een onderhoudscontract bij Hoza wordt de levensduur van rolcontainers en andere logistieke dragers verlengt waardoor het minder vaak nodig is om deze producten te vervangen.  

Onderhoud van rolcontainers

Om zoveel mogelijk ongemakken te voorkomen biedt Hoza een totaalpakket voor het onderhoud aan rolcontainers. Daarbij worden er verbetervoorstellen gedaan aan de hand van opvallende en veel voorkomende reparaties tijdens het onderhoud.

Vereist onderhoud

Bij een verouderd containerpark is er sprake van (preventief) onderhoud om de kwaliteit van de rolcontainers op het gewenste niveau te houden. Onderhoud aan een product is geen vereiste, maar op deze manier kan de aanschaf van nieuwe rolcontainers, wat over het algemeen een grotere investering is, worden uitgesteld. 

Klembanden en wielen van rolcontainers

De klembanden en wielen van rolcontainers zijn het meest gevoelig voor slijtage. Het is dan ook belangrijk om deze onderdelen goed te onderhouden, of indien nodig, tijdig te laten vervangen.

Reparatie van rolcontainers

Reparaties aan rolcontainers zijn veelal het gevolg van schade of onjuist gebruik. Indien een rolcontainer zeer intensief wordt gebruikt en veel transportbewegingen kent, is de kans op schade aanzienlijk groter. De gemiddelde reparatiekosten per container zijn een fractie van de aanschaf van nieuwe rolcontainers.  

Werkwijze reparatie

De aangeboden rolcontainers worden bij binnenkomst gescand en beoordeeld op defecten. Vervolgens worden de rolcontainers gerepareerd. Hier komen verschillende methodes aan te pas. Hoza richt, last en vervangt de defecte of versleten onderdelen. 

Zodra de herstelwerkzaamheden aan de rolcontainers zijn uitgevoerd, melden we dat de rolcontainer gereed is en zetten we hem klaar voor verzending naar de klant. Aan het einde van iedere maand levert Hoza een managementrapportage op die we met de klant delen. Op deze manier is er altijd een transparant overzicht met betrekking tot de gebruikte materialen en de kosten.

Circulaire economie

Vooraf spreken we een maximaal bedrag af waarvoor een rolcontainer gerepareerd mag worden. Indien de reparatiewerkzaamheden boven dit afgesproken bedrag uitkomen, zullen de bruikbare onderdelen gedemonteerd worden voor hergebruik. Hierdoor bespaart Hoza voor u kosten, maar wordt ook het milieu ontlast. Op deze manier wordt er bijgedragen aan de circulaire economie. Dit is een goed voorbeeld van een win-win situatie.

Reparatie op locatie

Hoza voert reparatie en onderhoud uit op 3 eigen locaties en op verzoek ook bij u op locatie. Onze reparatievestigingen vindt u in:

  • Scheemda;
  • Ede.

Benieuwd geworden naar het onderhoudscontract? Neem gerust contact op voor vragen of meer informatie.