Hoza breidt productassortiment uit door de overname van Eurobok

Hoza breidt productassortiment uit door de overname van Eurobok

Hoza, toonaangevende producent van rolcontainers en metalen ladingdragers breidt haar productassortiment uit door de overname van Eurobok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eurobok produceert en levert alle soorten transportbokken voor de professionele Europese (isolatie-) glasindustrie, kozijnfabrikanten, gevelbouw, glashandel, ramen- en deuren industrie, houtskeletbouw, natuursteen industrie en de kunststof- en aluminium profielen industrie.

Hoza, onderdeel van de Rotom Groep, is sterk in de ontwikkeling en productie van rolcontainers. Zij beschikt over eigen engineering, een prototype afdeling en een hypermoderne productiefaciliteit van maar liefst 24.000m2. Hoza richt zich op meerdere marktsectoren zoals Food en Non food Retail, E-commerce, Post en Parcel, Flora, Industriële bedrijven en voegt daar dus nu ook de Europese glasbranche aan toe.

Eurobok zal haar eigen identiteit en merknaam behouden en zal als expertisecentrum voor de glasbranche functioneren op het gebied van transportbokken. Om de overname zo goed mogelijk te laten verlopen blijft Wim Hekkens enige tijd verbonden aan Eurobok.

Door de integratie van Eurobok in Hoza, zijn het niet alleen rolcontainers die geproduceerd worden in Scheemda, maar zal dit in de nabije toekomst worden uitgebreid door een nog groter assortiment van statische middelen. Een welkome toevoeging binnen Hoza en de Rotom Groep.

Rotom faciliteert bedrijven met logistieke middelen voor transport en opslag in 10 landen in Europa. Door deze aanvulling ontstaat een nog sterkere metaaltak die de Europese markt bedient via 26 eigen vestigingen. De verwachting is dat de groepsomzet in 2022 boven de € 200 MLN uitkomt. Binnen de Rotom Groep zijn meer dan 500 medewerkers werkzaam , waarvan 200 in Nederland.

Arjan Kuiper, CEO Rotom Europe: “Hoza is een fantastisch mooi bedrijf, met goede producten van hoge kwaliteit, hypermoderne productie faciliteiten en gemotiveerde medewerkers. Door de toevoeging van Eurobok kunnen we een nog breder pallet aan metalen ladingdragers aanbieden en op termijn de glas- en kozijnenindustrie direct beleveren vanaf diverse locaties en uit eigen voorraad, zodat snelle levering van transportbokken mogelijk is.”

Hoza breidt productassortiment uit door de overname van Eurobok
Bekijk ook
Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom zet een strategische stap om Europees marktleider te worden op het gebied van duurzame oplossingen rond ladingdragers. Met de overname van Lievaart-Slaghuis is Rotom in staat om haar producten en diensten in nieuwe en gebruikte pallets sterk uit te breiden in de Benelux.