Circulaire economie en milieubewustheid binnen de logistieke branche

Circulaire economie en milieubewustheid binnen de logistieke branche

Circulaire economie en milieubewustheid binnen de logistieke branche

De logistieke sector is vandaag de dag enorm belangrijk voor de Nederlandse economie. Met een aandeel van 10% in het BNP en 813.000 banen in Nederland moge dat duidelijk zijn. Dit is ook de reden dat het voor deze sector essentieel is om kansen te grijpen en bewust bezig te zijn met het milieu. Hoe? Lees hier meer!

De circulaire economie

In de huidige economie wordt gebruik gemaakt van een lineair systeem waarin we grondstoffen gebruiken voor het produceren van producten. Vervolgens vernietigen we veel van deze producten weer. Het is daarom belangrijk dat we afzien van onze lineaire economie en streven naar een circulaire economie: een economisch systeem waarin grondstoffen en producten zo veel mogelijk opnieuw worden gebruikt.

Kwaliteit in de logistieke branche

Binnen de logistieke branche wordt er steeds meer gewerkt aan de circulaire economie. Om producten dan ook zo lang mogelijk te kunnen hergebruiken, is het belangrijk dat de producten van hoogwaardige kwaliteit zijn. Het leveren van goede kwaliteit wordt dus een voorwaarde voor producenten.  

Synchromodaliteit

Door het combineren van verschillende typen (modaliteiten) van transport en het efficiënt schakelen daartussen, ga je voor synchromodaliteit. Een voorbeeld is het opzetten van een mobiel distributiesysteem voor het leveren van pakketten. Synchromodaliteit inzetten betekent dat je goed systeem moet ontwerpen waarin je de routes van vrachtwagens, treinen, boten, fietsen etc. aan elkaar kunt verbinden. Als het lukt om efficiënt te wisselen van transportmiddel heb je een multimodale, gesynchroniseerde logistieke keten verwezenlijkt. Om dit proces te laten werken is standaardisatie van transport noodzakelijk. Als iedereen werkt met hetzelfde type vrachtwagen, container of pakketgrootte, kun je makkelijk tussen modaliteiten switchen en maak je het proces zo efficiënt mogelijk!

Hoza Helpt

Hoe Hoza het milieu helpt? Dat doen we op verschillende manieren.

  • We kopen voornamelijk in op fixed lengtes
  • We kopen alleen in wat nodig is, zodat er weinig tot geen afval is.
  • We gebruiken lasergestuurde machines waardoor we secuur werken en er relatief weinig afval is.
  • Onze auto’s rijden maximaal in emissie categorie C
  • We zijn ISO 9001 en 14001 gecertificeerd.

Benieuwd naar het milieuvriendelijke karakter van Hoza en onze producten? Bezoek onze website of neem direct contact met ons op en vraag naar onze logistieke oplossingen.

Circulaire economie en milieubewustheid binnen de logistieke branche
Bekijk ook
Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom zet een strategische stap om Europees marktleider te worden op het gebied van duurzame oplossingen rond ladingdragers. Met de overname van Lievaart-Slaghuis is Rotom in staat om haar producten en diensten in nieuwe en gebruikte pallets sterk uit te breiden in de Benelux.
 
Hoza breidt productassortiment uit door de overname van Eurobok

Hoza breidt productassortiment uit door de overname van Eurobok

Hoza, toonaangevende producent van rolcontainers en metalen ladingdragers breidt haar productassortiment uit door de overname van Eurobok.