Drie ontwikkelingen in de logistiek die de horeca en retail deze zomer domineren

Drie ontwikkelingen in de logistiek die de horeca en retail deze zomer domineren

Nu de zomer is aangebroken en de terrassen en winkelstraten (gelukkig) weer volstromen, lijkt er licht aan het einde van de tunnel voor de horeca en retail branche. Deze zomer domineren drie trends de logistiek. Lees hier meer!

1. Meer mensen uit eigen land, minder toeristen

De zomer van 2020 is anders dan anders. Kort samengevat: we zien meer mensen uit eigen land en minder toeristen. Het aantal Belgen en Duitsers is aanzienlijk minder ten opzichte van voorgaande jaren. Daarnaast zal deze zomer meer worden uitgesmeerd door de drukte bij restaurants, hotels en volledig volgeboekte vakantieadressen in eigen land. Hierdoor eindigt de zomer voor veel mensen niet op 21 september, maar pas als we goed en wel van onze vakantiedagen hebben genoten. Waar we op het gebied van horeca en vakantie veel in Nederland te vinden zijn, is dit hetzelfde op het gebied van retail. Uit onderzoek van Cross-Border Commerce Europe blijkt dat Nederlandse consumenten hun online aankopen hoofdzakelijk doen in eigen land. Slechts 15% van de online uitgaven worden gedaan in het buitenland. Hieruit blijkt dat Nederlanders uitzonderlijk loyaal zijn. 

2. Festivalisering van de horeca

Om al deze enthousiaste vakantiegangers uit eigen land te blijven vermaken is een interessante, maar niet onverwachte ontwikkeling gaande: festivalisering van de horeca. Het merendeel van de festivals is afgelast, waardoor de horeca met vernieuwende concepten komt om hun terras, hotel of binnentuin omtoveren tot een unieke ervaring. Deze festivalslag zorgt voor een hele nieuwe ervaring in een veilige omgeving met 1,5 meter afstand. De festivalisering van de horeca zorgt tevens voor een ander aanbod. Van extra bijzondere speciaalbiertjes tot tropische cocktails en handzame hapjes, sfeerlichtjes en zitzakken. Gelukkig komt de logistieke sector deze piek onder andere tegemoet met een huurbestand van logistieke middelen zoals rolcontainers.

3. Online bestellen is het nieuwe normaal

Al eerder schreven we over de de stroomversnelling van goederenverkeer in e-commerce door het coronavirus. De tussenstand na een intelligente lock-down van ruim twee maanden, waarbij horeca en retail ondernemers zonder inkomsten kwamen te zitten en Nederland thuis werkte: online bestellen is het nieuwe normaal. Doordat consumenten tijdens de crisis massaal kennismaakten met online bestellen, zijn ze hieraan gewend geraakt. Dit vereist andere logistieke processen en magazijnindelingen om efficiënt te blijven werken. 

Volgens Logistiek zal minstens 25% van de consumenten die vanwege corona voor het eerst online bestelde dit blijven doen na de crisis. Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn de online aankopen met 32% gestegen, blijkt uit onderzoek van AfterPay. Deze gedragsverandering is opvallend groot bij het online boodschappen doen.

Logistieke producten voor de horeca om pieken op te vangenBinnen de horeca worden voornamelijk 2-heks of 3-heks demontabele rolcontainers ingezet. Deze rolcontainers kunnen zowel gehuurd worden als worden aangeschaft uit het gebruikte voorraadbestand. Daarnaast hebben wij onlangs een duizendtal A-frame rolcontainers geproduceerd die voornamelijk binnen de retail en specifiek voor supermarkten geschikt zijn. 

Voordelen A-frame rolcontainers voor de retail

  • Ze zijn ergonomisch (voorzien van een ronde buis, prettiger voor gebruik in de hand);
  • De containers zijn uit voorraad leverbaar;
  • De rolcontainers zijn nestbaar;
  • De containers passen in een dubbeldekker;
  • De containers zijn voorzien van PU wielen: ze zijn slijtvast, hebben een geluiddempende werking en lage rolweerstand. 

Voordelen 2-heks/3-heks demontabele rolcontainer 

  • De rolcontainers zijn demontabel
  • De rolcontainers zijn uit voorraad leverbaar
  • De containers zijn 4-in-1 nestbaar waardoor een efficiënt retourtransport gerealiseerd wordt. Dit zorgt tevens voor ruimtewinst indien ze niet gebruikt worden. 

Tijdelijke pieken voor de horeca of retail opvangen?Om tijdelijke pieken voor de horeca of retail op te vangen is ons huurbestand ideaal. Daarnaast bieden we een uitgebreid assortiment aan gebruikte rolcontainers, zodat u geen grote investeringen hoeft te doen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Drie ontwikkelingen in de logistiek die de horeca en retail deze zomer domineren
Bekijk ook
Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom zet een strategische stap om Europees marktleider te worden op het gebied van duurzame oplossingen rond ladingdragers. Met de overname van Lievaart-Slaghuis is Rotom in staat om haar producten en diensten in nieuwe en gebruikte pallets sterk uit te breiden in de Benelux.
 
Hoza breidt productassortiment uit door de overname van Eurobok

Hoza breidt productassortiment uit door de overname van Eurobok

Hoza, toonaangevende producent van rolcontainers en metalen ladingdragers breidt haar productassortiment uit door de overname van Eurobok.