Gemodificeerde stapelwagens voor Royal FloraHolland

Gemodificeerde stapelwagens voor Royal FloraHolland

 Klantcase Royal FloraHolland

Bij Royal FloraHolland worden dagelijks duizenden karren vol bloemen en planten verkocht en geëxporteerd naar diverse Europese bestemmingen. De stapelwagen is binnen Royal FloraHolland het meest gebruikte middel voor het vervoeren van bloemen en planten. Wij produceerden en leverden deze stapelwagen om de servicegraad binnen Royal FloraHolland voor Valentijnsdag nog verder te vergroten. Benieuwd? Lees hier meer!

Over Royal FloraHolland

Bij Royal FloraHolland worden dagelijks duizenden karren vol bloemen en planten verkocht en geëxporteerd naar diverse Europese bestemmingen. De organisatie Royal FloraHolland is een coöperatie zonder winstoogmerk waar vraag en aanbod van kopers en kwekers wordt samengebracht. Het is de grootste bloemenveiling ter wereld: via Royal FloraHolland gaat ruim 90% van de Nederlandse handel in bloemen en planten via handelaren naar de consument. Kwekers brengen hun bloemen en planten naar de veiling waar het in koelcellen wordt opgeslagen totdat de veiling start en ze worden verhandeld. De exportveilingen zijn gevestigd in Rijnsburg, Naaldwijk en Aalsmeer.  

Aluminium stapelwagens

Een snelle levering van dagverse producten begint met de juiste logistieke middelen. Royal FloraHolland gebruikt voor het aanvoeren van producten op elke veilinglocatie stapelwagens. Wij zijn al een decennia lang producent van deze stapelwagens voorzien van legborden, en het is tevens een zeer belangrijke schakel in de logistieke keten.

Het vervoer van bloemen en planten met de stapelwagen

De stapelwagen is binnen Royal FloraHolland het meest gebruikte middel voor het vervoeren van bloemen en planten. De aluminium stapelwagen heeft standaard drie legborden (of 'bledden'). Alle wagens zijn voorzien van een RFID-chip (Radio Frequency IDentification). De stapelwagens worden door de klanten op elke veilinglocatie gebruikt voor het aanvoeren, gebruiken en meenemen. Op elke locatie is een buffer beschikbaar om de servicegraad en dienstverlening op een zeer hoog niveau te houden.

Langdurige samenwerking

In 2009 moesten de leden van de coöperatie stemmen over een fusie tussen de bloemenveilingen van Aalsmeer en Naaldwijk. Dit heeft een positieve uitkomst gehad. Daarnaast werd een nieuwe gestandaardiseerde stapelwagen beloofd. Hoza heeft destijds samen met een partner de opdracht gekregen om 260.000 stapelwagens te modificeren, opdat deze op alle veilingen inzetbaar zijn om de efficiëntie te vergroten. Daarnaast heeft de gemodificeerde stapelwagen een hogere beladingsgraad en is het milieu gespaard gebleven door hergebruik van materialen.

Het vergroten van de servicegraad binnen Royal FloraHolland

Op dit moment produceren wij weer een aanzienlijke hoeveelheid aluminium stapelwagens, welke Hoza voor Valentijnsdag dient te leveren. Dit is om de servicegraad binnen Royal Floraholland nog verder te vergroten. Naar verwachting zullen wij het project op 1 februari 2020 afgerond hebben, zodat deze essentiële stapelwagens ruim op tijd ingezet kunnen worden.

Bent u benieuwd naar onze rolcontainers of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op!

 

Gemodificeerde stapelwagens voor Royal FloraHolland
Bekijk ook
Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom zet een strategische stap om Europees marktleider te worden op het gebied van duurzame oplossingen rond ladingdragers. Met de overname van Lievaart-Slaghuis is Rotom in staat om haar producten en diensten in nieuwe en gebruikte pallets sterk uit te breiden in de Benelux.
 
Hoza breidt productassortiment uit door de overname van Eurobok

Hoza breidt productassortiment uit door de overname van Eurobok

Hoza, toonaangevende producent van rolcontainers en metalen ladingdragers breidt haar productassortiment uit door de overname van Eurobok.