Nieuwe aandeelhouders Hoza Logistic solutions

Nieuwe aandeelhouders Hoza Logistic solutions

Hoza, toonaangevende producent van rolcontainers en metalen ladingdragers is overgenomen door Rotom Europe B.V. uit Son en Breugel (bij Eindhoven) en de commercieel directeur van Hoza Logistic Solutions, de heer Klaas B. Oolders.

Door de overname neemt Rotom als strategische partner samen met KeBoolders Investments 100% van de aandelen over van de oud financieel aandeelhouders. Directeur Frits Visser is terug getreden en de nieuwe directie wordt gevormd door de heer Klaas B. Oolders.

Rotom faciliteert bedrijven met logistieke middelen voor transport en opslag in 9 landen in Europa. Door samenvoeging van beide bedrijven ontstaat een sterke metaaltak die de Europese markt bedient via 15 eigen vestigingen. De groepsomzet gaat hierbij richting de € 100 MLN en het aantal medewerkers komt uit op 400, waarvan 125 in Nederland. Arjan Kuiper CEO Rotom Europe: “wij doen al veel business in Rolcontainers, maar besteden veelal productie uit aan China of Oost Europa, met Hoza kunnen we nu ook in eigen huis produceren, levertijden verkorten en de high-end markt bedienen”.

Hoza is sterk in de ontwikkeling en productie van rolcontainers en beschikt over eigen enginering en prototype afdeling. In Scheemda bij Groningen is in 2014 een nieuwe productie locatie van 22.000m2 gebouwd en ingericht met een hypermoderne productiestraat. Het bedrijf richt zich op meerdere marktsectoren zoals Food en Non food Retail, E-commerce, Post en Parcel, Flora en Industriële bedrijven. Naast de productie ontzorgt het bedrijf haar klanten met reparatie, onderhoud en verhuur activiteiten. Hoza Logistic Solutions zal als zelfstandig bedrijf en onder eigen merknaam blijven opereren waarbij gebruik zal worden gemaakt van het netwerk en diensten van de Rotom Groep.

Hoza’s nieuwe aandeelhouder en directeur Klaas Oolders: “Wij zijn heel blij met Rotom als nieuwe strategische aandeelhouder. Met hun verkoopkracht in 9 landen zijn wij gezamenlijk in staat onze potentiele klanten beter te bedienen. Daarnaast zien wij belangrijke voordelen in het gezamenlijk uitbouwen van onze service op het gebied van verhuur, reparatie en onderhoud. Tevens zullen wij met onze gezamenlijke volume, synergie weten te bereiken op het gebied van inkoop, ICT, marketing en administratie”.

Arjan Kuiper, CEO Rotom Europe: “Hoza is een fantastisch mooi bedrijf, met goede producten van hoge kwaliteit, hypermoderne productie faciliteiten en gemotiveerde medewerkers. Het is geweldig dat we dit stukje maakindustrie en werkgelegenheid voor Nederland kunnen behouden, het bedrijf heeft immers een historie van 80 jaar. Recentelijk is een boek over Hoza uitgegeven, een genot om te lezen.

Met Rotom wordt de commerciële slagkracht meer dan verdubbeld en wordt iedere klant in zijn eigen taal bediend en ondersteund via de Hoza website. Rotom faciliteert bedrijven met een breed assortiment van logistieke middelen en zoekt altijd de meest geschikte logistieke oplossing. De houten ladingdragers, voornamelijk pallets, produceren wij zelf en metaal kopen wij nu in. Met de productie en kennis van Hoza versterken wij onze marktpositie. Hoza zal binnen onze groep als expertise centrum voor de metalen ladingdragers gaan functioneren. Wij verwachten echt veel van deze super goede fit. Wij zijn ook blij dat directeur Klaas Oolders mee participeert. Wij kennen elkaar al meer dan 20 jaar: dat geeft vertrouwen in de toekomst.”

Nieuwe aandeelhouders Hoza Logistic solutions
Bekijk ook
Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom zet een strategische stap om Europees marktleider te worden op het gebied van duurzame oplossingen rond ladingdragers. Met de overname van Lievaart-Slaghuis is Rotom in staat om haar producten en diensten in nieuwe en gebruikte pallets sterk uit te breiden in de Benelux.
 
Hoza breidt productassortiment uit door de overname van Eurobok

Hoza breidt productassortiment uit door de overname van Eurobok

Hoza, toonaangevende producent van rolcontainers en metalen ladingdragers breidt haar productassortiment uit door de overname van Eurobok.