Rolcontainers zijn meer dan ooit nodig tijdens de feestdagen

Rolcontainers zijn meer dan ooit nodig tijdens de feestdagen

Nederlanders geven steeds meer geld uit online. De cijfers liegen er niet om. Met name rond de feestdagen worden er massaal cadeaus gekocht op het internet; een drukke periode voor de webwinkels. Dit geldt ook voor de vervoerders en pakketbezorgers die ervoor moeten zorgen dat de bestellingen uiteindelijk op de juiste plek worden bezorgd. De vraag naar transportmiddelen zoals rolcontainers groeit hierdoor enorm. Benieuwd naar de cijfers? Wij zetten ze voor u op een rij. 

Explosieve groei online bestedingen

De omzet van de Nederlandse webwinkels blijft ieder jaar weer toenemen. Maar liefst 96% van de Nederlandse consumenten van 15 jaar en ouder doet één of meerdere online aankopen per jaar. Uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor blijkt dat de Nederlandse consumenten in 2018 €23,7 miljard(!) hebben uitgegeven aan producten en diensten online. 

De cijfers liegen er niet om

De feestdagen zorgen voor extra veel omzet bij de Nederlandse webwinkels. Consumenten beginnen vroeg met hun aankopen voor Sinterklaas en Kerst. Echter beperken de feestdagen zich niet meer alleen tot de traditionele dagen in december, maar hebben een aantal internationale feestdagen ook hun intrede gemaakt. 

 

Singles’ Day, Black Friday en Cyber Monday zijn ontzettend populair in ons land door de hoge kortingen. Vanaf de eerste week van november is er een wekelijkse groei van 15% te zien in het aantal pakketverzendingen. In 2018 werd in het vierde kwartaal 82% van alle uitgaven aan producten en diensten online gedaan. Dit is goed voor een bedrag van 3,5 miljard euro!  

Rolcontainers in aantocht met de feestdagen

Door de forse groei van het aantal online aankopen rondom de feestdagen, groeit automatisch de vraag naar rolcontainers. Doordat er zoveel besteld wordt door consumenten, worden er ook meer pakketten geretourneerd. Voor de transport hiervan zijn er uiteraard ook rolcontainers nodig. 

 

Tijdens deze piekmomenten is een tijdelijke aanvulling van het rolcontainerbestand wenselijk. Wanneer u geen grote investeringen wilt doen, biedt Hoza een groot bestand aan huurrolcontainers om in deze tijdelijke behoefte te voorzien. Variërend van nestbare rolcontainers tot demontabele rolcontainers. Van een goed onderhouden rolcontainervloot bent u bij ons verzekerd én wij kunnen, indien nodig, transport naar uw vestiging organiseren! 

 

De drukte van de feestdagen een stap voor zijn? Neem dan contact op met Hoza. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. 

Rolcontainers zijn meer dan ooit nodig tijdens de feestdagen
Bekijk ook
Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom zet een strategische stap om Europees marktleider te worden op het gebied van duurzame oplossingen rond ladingdragers. Met de overname van Lievaart-Slaghuis is Rotom in staat om haar producten en diensten in nieuwe en gebruikte pallets sterk uit te breiden in de Benelux.
 
Hoza breidt productassortiment uit door de overname van Eurobok

Hoza breidt productassortiment uit door de overname van Eurobok

Hoza, toonaangevende producent van rolcontainers en metalen ladingdragers breidt haar productassortiment uit door de overname van Eurobok.